Nieuws

Genk 13 mei 2020

Beste mensen,
Wij zijn weer van start gegaan in de Parel!
Door de huidige situatie zijn de openingsuren variabel.
Van woensdag tot zaterdag
Open van 14 u tot 17 u
Tijden worden aangepast indien anders van toepassing.
Wij danken voor uw begrip!
Gods zegen en vrede voor allen.


Beste mensen,klanten en symphatisanten ,
Naar aanleiding van het advies van de regering en de maatregelen inzake Corona, sluiten we voorlopig voor onbepaalde duur onze deuren van vzw:centrum van christelijke hulpverlening 
“Parel “
 tweedehandswinkel Molenstraat 3 te Genk Centrum.
De veiligheid van onze klanten en vrijwilligers is onze eerste prioriteit. We volgen de situatie op de voet en hopen u binnenkort  weer tijdens de gebruikelijke openingsuren te kunnen bedienen. 
Voor het afleveren van kleding en dergelijke mag u telefonisch contact opnemen
Vervaeren Rita 0474917962
Wij danken u voor de jarenlange getrouwheid als klant,en steun als vzw lid of van het bevoorraden van spullen.
wij wensen iedereen goede moed,en spreken over jullie en de hele wereld rust,vrede en gezondheid uit in Jezus naam !

Voor de “Parel “ locatie : Molenstraat 3  Genk Centrum hadden wij graag twee kleine vierkante horeca tafeltjes met staander in het midden.

Graag tegen een vzw prijsje of gratis......
dan kunnen we onze bezoekers een lekkere koffie           met koekje aanbieden šŸ˜€šŸ’œ


2020 grote reorganisatie!

                                                                                   Meer informatie volgt! Kom regelmatig kijkenšŸ˜ƒEen gelukkig nieuw jaar !

Wij wensen iedereen, vreugde, vrede en Gods rijke zegen toe !


Open

Woensdag van 10u tot 17u
Donderdag van 10u tot 17u
Vrijdag van 10u tot 17u
Zaterdag van 10u tot 17u


Hartelijk welkom! 
Themaconferentie
Opdat zij alle Ć©Ć©n zijn!
Johannes 17:21-26
6 & 7 april 2018
Neem ook eens een kijkje, dit schitterende project is ook verbonden
met Parel!

https://www.echtvrij.net/ 
Kort verslag van verblijf in OekraĆÆne

Het begon eigenlijk al enkele jaren geleden, toen werd mij reeds gevraagd of ik het zag zitten om eens mee te reizen naar Kalush in OekraĆÆne. Ik dacht toen, als Hij het mij vraagt zal ik het wel doen. Maar hoe vraagt Hij dit ? Ik heb dan ook allerlei redenen aangehaald om maar niet te moeten gaan, mijn werk, de winkel, de activiteiten, het gezin, enz.…….

Maar nu wist ik zeker dat ik daar mocht zijn, op donderdag 27 juli 2017 in de morgen rond 8u  zijn Irene,Mario en ik vertrokken .

 Over de reis zelf is niet veel te vertellen, alleen dat het in het begin allemaal heel vlot verliep, maar naarmate we dichter  bij de grens kwamen het weer zeer grillig werd. Maar goed, we zijn redelijk vlot over de grens geraakt en ook door gereden naar Kalush. Ik wist niet wat ik kon verwachten dus stond ik open voor alles wat er op mij afkwam. De eerste dagen heb ik alles wat maar mogelijk was in mij opgenomen, de reacties van de mensen, de gebouwen, de omgeving, de kerk, het eten. Het weer was uitzonderlijk goed, op het moment dat we aankwamen aan de kerk was pas een kinderkamp begonnen met zo’n 70 kinderen, dus veel drukte maar heel aangenaam. Hoe de Heer alles geleid heeft is gewoon prachtig, men vroeg onmiddellijk hoe we alles wilden doen, ik mocht al meteen zondag de preek verzorgen als ik dit wilde, maar dit was niet de bedoeling voor mijzelf. Eigenlijk wilde ik de 7 stappen op weg naar vrijheid brengen in de 3 weken dat we daar waren, we hebben dat dan ook aangehaald en dat vonden ze goed, we hebben dit gebracht  onder de titel “het Wonder van het kruis”.Een flyer werd aangemaakt en uitgeprint in de OekraĆÆense taal. We besloten om samen met de verantwoordelijken van de plaatselijke kerk  op zondag te beginnen in de ochtend en dan iedere avond vanaf 19u tot de volgende zaterdag te spreken over de weg die Jezus gegaan is in de laatste 18 uren van zijn leven hier op aarde.

Dan zijn we ook aan het werk gegaan met Iskra voor de bedeling van de gezinnen die gesteund worden. Wat een zegen om dit te mogen meemaken! mensen stonden reeds te wachten van ’s morgens vroeg alhoewel ze wisten dat ze pas in de namiddag verwacht werden. Alles werd dan uitgedeeld zoals voorzien plus daarbij kregen ze dan ook de uitnodiging om naar de samenkomst te komen en werd er ook voor hun gebeden. We zijn verschillende gezinnen gaan bezoeken, het enige wat je nodig hebt is een sterke maag, wat een gastvrijheid !

Ook al hebben ze niet zo veel, toch geven ze veelvuldig, hier kunnen we nog allemaal veel van leren.

Je ziet veel verdriet en armoede, maar langs de andere kant heel veel openheid en rijkdom in het hart van deze mensen. De samenkomsten werden zeer druk bezocht , we hebben zeer mooie dingen zien gebeuren. Het is zeer geweldig wat God allemaal kan doen als we er gewoon voor openstaan, mensen komen tot het geloof in God de Vader door Jezus, ze besluiten om terug te gaan naar de kerk, ze begrijpen dat Jezus er altijd is, mensen beginnen heel spontaan over hun innerlijk te vertellen, ze willen allen dat er voor hun gebeden word. Telkens  opnieuw willen ze dat we bij hun thuis komen om samen te eten, te praten en te bidden, er zijn zoveel vragen, ook van de leiders van de kerk .

Als men aan mij vraagt of ik een project ken om te steunen zal ik zeker Iskra aanraden  met de reden dat dit werk geen mensenwerk is maar Gods werk, als we zien wat er na 26 jaar werken allemaal opgebouwd is door de mensen van vzw Iskra, dan kan ik alleen maar zeggen dank u wel Vader voor zoveel liefde voor deze mensen in dit land.

Lieve mensen, geef dit door aan anderen om u heen, er is nog zoveel nood er zijn veel gezinnen die in wachttijd staan, er zijn nog zoveel kinderen die leven in omstandigheden waarvan wij zouden zeggen dit is niet goed voor hun. We kunnen er allemaal samen iets aan doen, laat Hem in uw leven spreken dan zullen er nog veel dingen veranderen. In Oktober ga ik terug naar OekraĆÆne om verder te spreken over de vrijheid in Christus en hoe we er mee kunnen omgaan, want vrijheid in dit land is toch nog anders dan vrijheid bij ons. Voor hun is dit na een strijd van onafhankelijkheid toch een ander begrip.

Bedankt dat jullie in gebed en financiƫle steun achter dit project willen staan,dank vooral Hem die Zijn leven gaf voor de arme,de behoeftige de hele schepping en die zei wat ge aan de minsten van de Mijnen hebt gedaan,dat heb jij aan Mij gedaan.

Gods rijke zegen!

Rudi Vermeire


http://www.vzwiskra.be/Vanaf februari 2016 hebben wij gebedsconcerten..
          op de dinsdagen om de twee weken
              doorlopend vanaf 17u tot 20u
    Iedereen is vrij om te komen en te gaan op
                   eender welk moment


Wij hebben onze samenkomsten in de bovenzaal
            Molenstraat 3       3600 Genk
De winkel is uitgebreid, meer plaats,   meer spulletjes te koop!
Op dinsdag 1 december hadden we de VZW vergadering en de voorstelling van het project dat wij vanaf die dag ondersteunen, Janina en Christian, zetten zich met hart en ziel in voor dit werk van barmhartigheid in China.
Wij mochten hun zegenen en opnemen in  onze vrijwilligerswerking. Hier vindt je meer info:     http://huisdeark.blogspot.be/


Weer groot nieuws!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wij gaan Parel reorganiseren!

De winkel maken we groter, de samenkomstplaats verhuisd naar de bovenverdieping.

Project is bezig, wij verwachten dat het kerstfeestje 2015 van Parelkring reeds zal doorgaan in de vernieuwde ruimte, hier volgen enkele foto's van de werken in uitvoering.

Oktober 2015
De v.z.w. bestaat van september 2015 reeds..
2 jaar!

Juli 2015
Het gaat goed in de ‘Parel’!
Sinds de opening van het ‘Centrum voor Christelijke Hulpverlening Parel’ in Genk, kunnen we God alleen maar dankbaar zijn en alles van Hem blijven verwachten, want God is trouw en komt altijd Zijn beloften na.
Wij mochten door Zijn genade reeds zeer veel uitwerken van de doelstellingen die we beoogden.
Onze kringsamenkomsten worden hier gehouden, gebedstijden, vergaderingen, etc.
Ook stellen we het pand beschikbaar voor andere Christengemeenschappen om activiteiten te organiseren.
Pastorale gesprekken, bemoediging, persoonlijk gebed, een kleine greep uit wat zich allemaal afspeelt in de Molenstraat 3.
In augustus gaat vanuit Parel een kinderweek doorgaan, tegenover de winkel, in de ruimten onder de Martinuskerk. Wij gaan kinderen zegenen en over de liefde van Jezus vertellen. Wat een voorrecht!
Een gezin uit Oekraine wordt maandelijks ondersteund met de opbrengst van de tweedehandswinkel.
Mensen kunnen in de Parel winkel ook betaalbare en goede kleding aankopen.
Zo worden ze opgenomen in de kring van hulpverlening en naastenliefde, want hun euro’s worden altijd besteed aan het werk van de Heer, zoals Jezus het bedoelde toen Hij zei: ‘Wat je aan de minsten van de Mijnen doet, dat doe je aan Mij!’
De winkel draait door lieve vrijwilligers die zich geroepen weten voor Vaders werk.
Ook jij bent welkom! Indien je de roeping hoort, neem dan contact met ons op!
Tevens zijn jouw niet meer gebruikte spullen en kleding voor de Parel winkel zeer belangrijk om een goede collectie te blijven bieden. Propere winkeltasjes en plastic zakken (niet van voeding) mag u ons ook bezorgen. Wij hebben ze nodig om de aangekochte zaken van de klanten in te steken. Zo helpt u ons te helpen!
Niet in het minst is jullie gebed voor ons een must. Een sterke achterban is in het zendingsveld bemoedigend en zet veel zegen in beweging.
Wij wensen jullie allen een vredevol en vruchtbaar leven voor Gods Koninkrijk. Hij is het waard!
Van harte,
de medewerkers in Parel
Contact & info: Vermeire-Vervaeren Rudi & Rita
E-mail: sunflowerhome@msn.com - gsm: 0474/91.79.62


Groot nieuws!

Vanaf begin 2015 mogen we dankzij de hulp van de Heer,
"doordat Hij  Parel geweldig zegent en ondersteunt met Zijn heilrijke hand"
 een gezin uit OekraĆÆne maandelijks ondersteunen via :
 v.z.w. Iskra       http://www.vzwiskra.be/

In schoonheid mogen we  het jaar 2014 afsluiten!

Het eerste jaar is heel goed verlopen, spannend, vernieuwend, gezegend! We mochten lieve mensen verwelkomen, helpers maar ook dewelke hongeren en dorsten naar gerechtigheid. De herstelnamiddagen op zondag waren een groot succes voor het Koninkrijk van de Heer Jezus, de dinsdagsamenkomsten geweldig bemoedigend.
Wij verwelkomen met genoegen ook voor het jaar 2015 iedereen die wil komen om het evangelie te ontvangen, de blijde boodschap van hoop en leven.
Wij  verwachten weer alles van de Heer want Hij is onze leidsman !

December 2014
Het parelfeest begin december was een groot succes, naast het lekkere eten, het gezellig samenzijn, en de liefdevolle sfeer hoorden we ook mooie getuigenissen van wat de Heer in de levens van onze genodigden allemaal heeft bewerkt.
Ook zeer bemoedigende woorden voor onze werking in Genk centrum mochten we in ontvangst nemen, bedankt lieve mensen bedankt Vader God die dit mogelijk maakt.

 Juli & Augustus 2014

Wij krijgen veel positieve reacties i.v.m. de "Parel"
De samenkomsten zijn bemoedigend, opbouwend, leerrijk en nog meer van deze fijne uitspraken kregen we de afgelopen maanden te horen. Dit geeft goede moed en wij willen zeker blijven doorgaan om mensen toe te rusten om te dienen in Gods Koninkrijk!
Ook de tweedehands winkel is een succes, klanten spreken niets dan goed, zijn vol lof over de kwaliteit van de aangeboden kleding en siervoorwerpen, waarderen de indeling en uitstraling van de winkel, de muziek, en de vriendelijke en gemoedelijke sfeer!
Wij zullen er zeker op toe zien dat dit zo blijft en zelfs nog beter word, wij zijn immers de mond, handen, ogen, oren en voeten van de Heer Jezus, wij willen Zijn liefde en respect voor mensen doorgeven.


Zondag 6juli 2014

Wij hielden een dag onze deuren open!
Het begon al om 8u in de morgen, de eerste Genker zondagsmarkt van deze zomer ging van start, ook "Parel" deed mee en vanaf nu elke zondag in de maanden juli en augustus.
Maar de deuren bleven deze eerste maal open tot 20u .
Iedereen was van harte welkom, men kreeg een rondleiding door het gehele pand van kelder tot zolder, een workshop kleding sorteren kon bijgewoond worden, liederen werden live gezongen, Rudi deed de uitleg over de werking van vzw. Parel en de beoogde doelstellingen, daarbij een uitnodiging om herstelnamiddagen(wonder van het kruis) reeks te komen bijwonen, vriendelijke medewerkers met een warme glimlach loodsten de bezoekers overal doorheen, voor de kinderen werd een ware grime sessie aangeboden en niet te versmaden voor allen een hapje, drankje en bij het einde een mooi presentje.
Wij bedanken de lieve mensen die kwamen en veel sympathie en begrip betonen voor Gods werk  in Genk!
Mei 2014
Met vƩƩl belangstelling stonden de mensen donderdag 1 mei op de trappen van de "Parel"
De bloemenstoet zou immers hier gaan voorbij komen. Enkele VIP stoelen werden klaargezet, als je niet goed kon staan of zwakjes was mocht je plaatsnemen en rustig afwachten van wat zou komen. 
Eindelijk na een goed uur kwam de parade aan in de Molenstraat. Maar oei, oei de donkere wolken aan de hemel prakten dik op elkaar, en het duurde niet lang meer of regen plensde neer in gutsen, donder en bliksem lieten zich horen en zien. Een heel schouwspel, mensen, regenschermen, maar geen giraffen en meikoningin, die waren al gaan schuilen. In de Parel hadden we gelukkig nog enkele regenmantels voor jong en oud, die kwamen van pas, zo konden we zelfs weer helpen bij deze  1 mei stoet de in het water viel, maar gezellig was het wel, snoepgoed hebben we ook nog uitgedeeld, als troost!
Volgend jaar weer stoelen, snoepjes en hopelijk vele waaiers om de warmte weg te wuiven in plaats van regenschermen.


 

16 april 2014
De lente is ook voelbaar binnen Parel!
De donkere en grauwe kleuren van de winter hebben onder tussen plaats gemaakt voor mooie frisse kleuren!  Kijk maar eens bij de foto's. Zoals zo velen onder ons die bij de lente kriebels ook zin krijgen om alles eens grondig schoon te maken, zijn ook wij aan de slag gegaan. We zijn begonnen met de schilderwerken in de winkel! Het zal langzaam maar zeker gaan omdat we die werken alleen kunnen doen als de winkel gesloten is. In de winkel zijn er ook stevige en praktische rekken komen te staan waar alles nog mooier uitgestald kan worden! 

De datum voor de opendeurdag is ook bekend! Wanneer?! Dat blijft nog even een verrassing ;-)
Het team is ook mogen uitbreiden met een nieuwe vrijwilliger.
Wist je dat twee van de vrijwilligers in middels 'wereldberoemd' zijn geworden dankzij het tijdschrift 'Vrij Zijn'-magazine!


23 februari 2014
Wat vliegt de tijd en wat kan er op korte tijd veel veranderen! We zijn nu 8 weken actief en wat een verschil met 2 januari! De winkel begint goed te draaien en mensen komen vaker terug. De reacties zijn heel positief: van gezellig, vriendelijk, warm onthaal, leuke spulletjes,...
We hebben in tussen al allerlei avonturen mogen beleven. Hoe een puzzel met een ontbrekend stukje vele harten geraakt heeft of hoe we een man een rustplaats konden aanbieden. Zo zijn de eerste nevenactiviteiten ook al van start kunnen gaan.
De eerste Schuilplaats avond heeft op 4 februari mogen plaats vinden in de grote ontmoetingsruimte en heeft onze vorige Schuilplaats locatie een nieuwe gezegende bestemming mogen vinden.
 Op 1 maart de start van het Parel-moment en onze nieuwsbrief die dan verzonden zal worden!
Praktisch is er al veel opgeruimd en heringericht. Wat opruimen betreft hebben we al meer dan 2000 kg kleren uit gesorteerd en is er een samenwerking met de firma Curitas afgesloten voor de kleren waar we echt niets mee kunnen doen en waar we een mooie vergoeding voor krijgen. Kleren die kapot - vuil en/of te versleten zijn.


02 januari 2014
We hebben er een hele tijd naar uit gekeken en vandaag was het dan zover! De winkel in de Molenstraat 3 te Genk is geopend.
Om 11 uur werden de deuren geopend maar al voor dat uur kwam er mensen eens binnen piepen. Soms nog wat aarzelend maar eenmaal binnen ging iedereen op de snuffel.
Er werden spulletjes verkocht en er werden ook al spulletjes binnengebracht!
Ieder had zijn taak in het geheel: het uitstallen van de spulletjes - het verwelkomen en toelichten van de mensen - materiaal uit sorteren en opruimen. We waren blij met de start maar om 18 uur waren we ook blij dat we de eerste dag mochten afsluiten want iedereen had vandaag geen steentje maar een serieuze steen bijgedragen! 

14 november 2013
Deze avond hebben we het huurcontract van het winkelpand in de Molenstraat 3, 3600 Genk
mogen gaan ondertekenen en mogen we vanaf januari 2014 het helemaal gaan inrichten!
We kunnen hierdoor beschikken over +/- 60m² winkelruimte, +/-55m² ontmoetingsruimte,
een appartement dat we willen gaan gebruiken als bureau - keuken - gebedsruimte en workshop ruimte!
Nog maar te zwijgen over de ruime kelder om de binnengebrachte spulletjes te sorteren en terug uit te delen.

14 oktober 2013

In middels zijn er gesprekken gaande over de mogelijkheid om een winkelruimte met boven ruimte
te kunnen huren in het centrum van Genk.
Het gaat over een oppervlakte van 120 m² die we kunnen gebruiken als winkelruimte (55m²) voor de verkoop van onze tweedehands kleding en bruikbare spulletjes.
Samen met een samenkomst ruimte van 65m². 

Hiervoor hebben we ieders gebed nodig maar ook de financiĆ«le middelen.
Helpen jullie mee? 


27 september 2013

Met veel vreugde
willen we iedereen laten weten
dat 'geboren' is

op 26 september 2013